SEO, CRO en Contentmarketing

SEO is nog steeds een van de meest effectieve middelen om nieuwe klanten te werven of relevant verkeer naar de website te halen. Door we website te optimaliseren op basis van de intentie die de gewenste bezoeker heeft, zorg je ervoor dat alleen relevante bezoekers op de website komen.

Omdat je op basis van data en inzicht weet wat zij zoeken zorgt deze vorm van SEO ook nog een voor de gewenste acties en conversies. Ik werk voor zowel grote contentpublisers, e-commerce platforms, webwinkels als dienstverleners. Voor heb doe ik het hele spectrum, zoals technisch, onsite content en linkbuilding. Ik opereer vanuit traffic opportunities, gebaseerd op traffic analyse en keyword research. De focus ligt op de acties die het meeste impact kunnen hebben.

SEO en CRO

Een bezoeker naar je website halen is niet het enige doel. De gekozen keywordcombinaties zijn gebaseerd op de zoekopdrachten die aansluiten bij de intentie van de gewenste bezoeker. Daarnaast wordt de onsite content op een wijze geschreven zodat dit tot de gewenste actie leidt. Ik kijk naar de hele user journey:

  • Zoekintentie
  • Zoekresultatenpagina
  • Landingspagina
  • Call to Action
  • Conversie Funnel

Het is belangrijk dat de content wordt geschreven om de gebruiker te laten converteren en tegelijkertijd de relevante longtail keyword combinaties bevat. Een voorbeeld vind je hier op een webshop voor Bubbel Enveloppen

Bloggen en Contentmarketing

Linkbuilding is nog steeds een zeer bepalende factor voor SEO, volgens de meeste experts bepaald linkbuilding voor zo’n 40% het resultaat. Om kwalitatieve links te verdienen is het belangrijk goede en relevante content te creëren. Na de creatie komt een gerichte distributie aanpak. Door de juiste media te benaderen en gericht social media in te zetten.

Het linkprofiel dient gevarieerd te zijn en zoveel mogelijk natuurlijk te ogen. Met goede contentmarketing realiseer je ook natuurlijke links. Dit zijn links van publishers die naar aanleiding van jouw gedeelde artikel zelf een link zetten naar jouw website. Dit zijn de links en mentions die de grootste impact hebben op jouw linkprofiel en rankings.

Daarnaast is het belangrijk dat je links krijgt naar jouw kerncontent, jouw belangrijke pagina’s. Dit soort links krijg je toch echt niet vanzelf. Dus dit zal je naast de contentmarketing ook met de oldschool linkbuilding voor elkaar moeten krijgen. Wanneer alles in de juiste mix is en je een gevarieerd linkprofiel hebt zal dit soort linkbuilding jouw rankings een boost geven.

Mobile SEO

Google is sinds kort mobile first. Dit houdt in dat jouw mobiele resultaten leidend worden voor jouw rankings. Dit houdt niet meer in dat je alleen een responsive site nodig hebt, het houdt in dat je voor de optimalisatie je jouw pagina’s voor de mobiele SERP van Google moet optimaliseren.

De resultaten zien er anders uit en dat biedt kansen om de CTR te verbeteren. Maar daarnaast wordt ook je CTR en de gebruikersinteractie op de website een grotere rankingfactor. En vergeet natuurlijk ook de sitespeed niet, die is essentieel geworden.

Wanneer je meer wilt weten over mijn werkwijze, connect met mij op Linkedin en stel je vraag.