over Vinofresco

De naam Vinofresco heb ik te danken aan een Spaanse oud collega. Het is een vrije vertaling van mijn achternaam Koelewijn.

Ik ben in 2010 voor mijzelf begonnen met de intentie een shopping community voor duurzame producten te lanceren. Dat is een heel leerzame onderneming geweest. Hier heb ik de ervaring opgedaan wat er gebeurt wanneer je niet volgens de Agile Methodiek een grote website ontwikkeld. De ontwikkeltijd wordt veel te lang voordat je gaat lanceren en daarnaast weet je ook niet of hetgeen dat je aan het ontwikkelen bent ook aanslaat. Dus ik besloot te stoppen met de onderneming.

Daarna ben ik een korte tijd gaan freelancen, daarna ben ik weer in loondienst gegaan. Uiteindelijk kwam ik bij het beste leerbedrijf terecht dat ik op de Nederlandse bodem heb gezien; Springest.

Hier zag ik alle uitdagingen waar ik tijdens mijn ondernemerschap tegen aanliep terug. Dat was zeer leerzaam, want ik leerde nu hoe je het wel moet aanpakken. Lean start-up, Agile en Growth-Hacking. Daarnaast specialiseerde ik me wel verder in relevante traffic acquisitie via Search en Mediapartners. Als Lead-Link van de Marketing Circle had ik de overview voor alle marketing en sales aangelegenheden en bepaalden de eigenaar, de CTO en ik samen de strategie van de onderneming.

Bij Springest leerde ik ook veel over Getting things Done, Kaizen en Holacracy. Slimmer werken in plaats van harder werken. Testen, ervaren, evalueren, leren en doorontwikkelen. Van jezelf, je vaardigheden en je onderneming. Hier werd mijn voorliefde voor (persoonlijke) groeirealisatie uitgekristaliseerd tot een expertise.

Na 2,5 jaar besloot ik weer als zelfstandige verder te gaan. De afgelopen 2 jaar heb ik voor een aantal opdrachtgevers gewerkt als Interimmer of freelancer. Vandaag de dag werk ik vanaf afstand vanuit Indonesië voor klanten in Nederland.

Mijn focus gebieden van vandaag zijn:

  • SEO
  • Bloggen en Content Marketing
  • Groeirealisatie (Growth Hacking, Agile & Lean-Start-up)
  • Relevantie marketing (Search, Social en Mediapartners)

Bekijk hier mijn Linkedin Profiel