Rabobank duurzamer dan Triodos en ASN?!??

Via een LinkedIN discussie kwam ik een (nog niet geverifieerde) quote tegen waarin Rabobank beweert nóg duurzamer te zijn dan ASN en Triodos.
Quote Rabobank: ASN en Triodos proberen het duurzame gangbaar te maken en Rabobank probeert het gangbare te verduurzamen.

hmmmm. okee…. laten we dan eens de vergelijking op eerlijke bankwijzer doen. We vergelijken op de volgens mij de meest belangrijke pijlers van duurzaam ondernemen, namelijk:

  • Mensenrechten
  • Natuur
  • Transparantie

Deze cijfers zeggen toch iets anders uit dan Rabobank zelf. Ook al heeft Rabobank een grote impact met zoveel klanten en moeten we haar initiatieven toejuichen, Rabobank moet wel eerlijk blijven…

One Response to Rabobank duurzamer dan Triodos en ASN?!??

  1. De voormalig directeur Duurzaamheid van Rabobank is een voormalig Triodos Bank directeur; direct betrokken geweest bij de oprichting. Zijn motivatie voor de overstap van Triodos Bank naar Rabobank was de grootte van Rabobank. Hij kon meer impact bereiken voor duurzaamheid dan vanuit de -toen nog- relatief kleine Triodos Bank.De grootsheid van Triodos Bank bleek weer uit het feit dat deze Raboman de hoofd spreker was bij de viering van het 30-jarige bank bestaan. Hij deed dat met veel verve. Dus wie de ‘eerste’ was en wie later, in beide gevallen betreft het m.i. zeer betrokken mensen.
    De voortrekkersrol van Triodos Bank is evident, zie de link naar duurzame bankwijzer, maar de potentiële impact van Rabobank kan groter zijn. Mits het duurzame denken daar ook in de genen verankerd wordt, zoals bij Triodos Bank al het geval is.Hulde voor beide organisaties wat mij betreft!

Leave a reply