Anders kijken naar onderwijs

Onderwijs is belangrijk, dat is absoluut waar. Alleen is de vraag of ons huidige onderwijssysteem nog wel past bij onze huidige en toekomstige maatschappij.

Seth Godin blogte hier een jaar geleden al over en had het over Brainwashing. Dat specifieke artikel heeft mij destijds goed aan het denken gezet en is absoluut een katalysator voor mij geweest om de sprong naar het ondernemerschap te maken. Zijn boek Linchpin dat hij in die tijd schreef en bijvoorbeeld zijn Ebook seven ways to reinvent yourself zijn gericht op het zelfleiderschap terug te vinden/nemen/krijgen. Kort gezegd is zijn idee dat het schoolsysteem gericht is op het creƫren van conformisten, oftewel werknemers die zogezegd in de pas lopen, dan op het bijbrengen van waardevolle kennis en vaardigheden.

Onlangs publiceerde the Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce (RSA) een heel sterk en actueel filmpje over het huidige onderwijssysteem. Hieronder vind je hem, het is echt de moeite waard om te kijken!

Leave a reply