Hoe wij schaalbaar de content van nationaleberoepengids.nl hebben uitgebreid

Sinds juli 2015 werk ik als freelancer voor nationaleberoepengids.nl een site die uitgebreide beroepsinformatie biedt. Mijn eerste project was een overal SEO optimalisatie project, waar ik tijdens een SEO scan van de website heb gekeken waarmee de grootste kansen tot trafficgroei gerealiseerd konden worden. De kansen lagen hier voornamelijk in een gedeelte meta-tag optimalisatie, zoals de title’s van de beroepspagina’s en ook in de optimalisatie van de headtail keywords. Onder de headtail keywords viel onder andere de beroepskeuzetest, waar veel zoekvolume op zat.

De grote kans voor nationaleberoepengids.nl lag hem in de longtail optimalisatie van de beroepspagina’s, de main content van de website. Via search console heb ik een analyse gemaakt op welke longtail queries de beroepspagina’s gevonden werden en waar nog winst te behalen viel. Op basis van deze inzichten hebben we vele on-page optimalisaties doorgevoerd. Het resultaat was een trafficgroei van 30% op deze pagina’s. Samen met de trafficgroei op de headtail keywords kwamen we op een overal trafficgroei van ruim 25% uit.

Schaalbare relevante contentuitbreiding

Het volgende project wat nu op een aantal tweaks na hebben afgerond is gericht op het schaalbaar uitbreiden van de content; waarmee we het aantal pagina’s met bijna 300% hebben laten groeien.
Wat hebben we gedaan? We hebben aan de beroepspagina’s subpagina’s toegevoegd met voor de bezoeker relevante content. Dit betreffen pagina’s met vacatures, boeken en opleidingen. De links in de regel hiervoor leiden naar de respectievelijke categoriestructuren, hetgeen we hebben gecreĆ«erd voor een goede indexatie van de content en dat was ook onderdeel van de grote intern linkbuilding plan.

Na enkele weken was de eerste traffic op de nieuwe content al zichtbaar en de komende periode ligt de focus op het verbeteren dan de domeinautoriteit om goede rankings en dus trafficgroei op de nieuwe content te realiseren.

Leave a reply