Microsoft over op groene stroom voor datacentrum

Microsoft heeft besloten om windenergie te gaan in kopen voor het mega datacenter in Dublin. De general manager datacenter diensten Kevin Timmer schreef in een blog post dat hij een contract had getekend met een lokaal Iers energiebedrijf. Er is in zijn blog helaas niet gespecificeerd hoeveel hernieuwbare energie zal de faciliteit te gebruiken.

“Onze benadering van ecologische duurzaamheid in Dublin is slechts een voorbeeld van onze totale holistische benadering voor het ontwerpen en bouwen van datacenters over de hele wereld,” schreef hij. “Onze strategie is gericht op lokale innovatie en het ontwerpen van installaties die, waar mogelijk, gebruik maken van de natuurlijke voordelen die de regio voor het milieu biedt.”

Toen het datacentrum werd gelanceerd in september 2009, was het een van de meest energie-efficiƫnte faciliteiten van de onderneming. Een belangrijk efficiency kenmerk was het gebruik van free cooling. De plaatselijke weersomstandigheden waren een belangrijke reden waarom Microsoft heeft gekozen het datacentrum in Dublin te plaatsen. De temperaturen liggen daar tussen de -5C en 27C, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van natuurlijke koelmogelijkheden.

bron: Datacenter dynamics

Leave a reply