Movies that Matter festival van start


Donderdag 24 maart gaat het Movies that Matter Festival van start, hét Nederlandse podium voor de geëngageerde film. Je kunt hier tientallen documentaires en speelfilms van bevlogen filmmakers bekijken. Films die het debat over mensenrechten, menselijke waardigheid en situaties waarin deze in het geding zijn aanwakkeren. Vaak zijn de films op dit festival voor het eerst, maar ook voor het laatst in Nederland te zien.

Talkshows en debatten
Naast de vertoningen is er een verdiepingsprogramma met talkshows en debatten waarbij het publiek uitgebreid in gesprek gaat met (internationale) gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten.

Vertoning in andere steden
Naast het reguliere film- en verdiepingsprogramma kent het festival een feestelijke openingsavond, een award ceremony op de slotavond, een educatieprogramma, speciale besloten vertoningen en aan het festival gerelateerde activiteiten als een foto-expositie, een toneelvoorstelling, muziekoptredens. Ook vertoont het festival in samenwerking met partners films op tv en internet. Diverse films uit het programma toeren in februari, maart en april door het hele land. Dus mocht je een bepaalde film missen, dan kun je mogelijk nog in de herkansing in een andere stad.

ASN Bank is sponsor van het festival.

2 Responses to Movies that Matter festival van start

 1. Hey Peter,
  Géén inhoudelijke reactie op je blog (hoewel Silent Snow echt prachtig schijnt te zijn) maar een heuglijke mededeling: ik wil je bij deze de prestigieuze Blog Award toekennen.
  Nooit van gehoord? Dat komt misschien omdat ze alleen online worden uitgereikt, tussen bloggers onderling. Op mijn blog van deze week (http://www.hetgroeneweb.nl/2011/04/11/blogaward) lees je er meer over en hier zijn de spelregels:

  Geef deze award door om anderen te attenderen op leuke, mooie en inspirerende blogs.
  De spelregels zijn eenvoudig:
  • Je maakt een verwijzing naar de blog en/of persoon die je de award heeft gegeven.
  • Geef vervolgens de award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs.
  • Laat een berichtje achter op deze blogs dat ze een Award gewonnen hebben.

  Het is de bedoeling dat er vooral aandacht wordt gegeven aan beginnende of nog niet zo bekende blogs.

  Gefeliciteerd en geniet ervan 😉

Leave a reply