Wanneer kan je de vruchten voor Black Friday plukken?

Afgelopen vrijdag was het Black Friday, één van de topdagen voor E-commerce en Retail. Dus we waren bij verpakgiant.nl hier al weken naartoe aan het werken. Want Black Friday is vooral voor onze klanten belangrijk. Die versturen rond dat soort dagen veel meer pakketten.

Het was een goede week, maar we zijn erachter gekomen dat je als E-commerce speler de vruchten van Black Friday in de weken ervoor al goed kunt plukken. De gemiddelde consument weet namelijk niet op welke vrijdag het Black Friday is, want in de weken er voorafgaand piekte het zoekvolume iedere keer op vrijdag.

Dat is een leuk inzicht voor volgend jaar! Want als je ervoor zorgt dat je je Google Ads in de weken ervoor afgaand klaar hebt staan, kan je dus vroegtijdig de vruchten plukken van deze pieken in het zoekvolume!

Wij zagen het ook aankomen en boden in de 4 weken ervoor afgaand een goede korting op kartonnen verzenddozen. Maar we kwamen er achter dat vooral de vraag naar opvulmateriaal erg groot werd. De rollen noppenfolie waren niet aan te slepen en vooral ook de grote zakken opvulchips gingen als warme broodjes de deur uit.

We zien nu in de week erna dat de echte online koopjacht nog moet beginnen. Onze klanten zijn druk bezig zich weer te bevoorraden voor de komende weken.