Wat kunnen we doen tegen te grote verzenddozen?

Ik werk tegenwoordig ook voor verpakgigant.nl, specialist in verzend- en verpakmaterialen. We zien daar dat er steeds meer milieuvriendelijke verpakmaterialen worden besteld, zoals bijvoorbeeld gerecyclede noppenfolie. Maar ik merkte kort daarna dat dit thema nog niet bij alle webwinkels aan de orde is.

Ik kreeg namelijk een maand geleden last van mijn rug. Om dit weer snel goed te krijgen bestelde ik online twee doosjes Diclofenac. De volgende dag kreeg ik een bericht van PostNL dat ze het die dag niet gingen lukken om mijn pakketje te bezorgen.

De ochtend erop werd er aangebeld door de koerier, die voor de deurstond. Omdat ik op 3 hoog vroeg ik hem door de intercom waarom hij het niet in de brievenbus deed. Hij antwoordde dat het pakketje niet in de brievenbus past…

Toen ik beneden het pakketje aannam zag ik waarom hij dit zei. Mijn twee kleine doosjes Diclofenac zaten in een veel te grote verzenddoos, welke niet door de brievenbus kan. Ik heb wel eens vaker een doos gekregen die aan de grote kans was, maar dit vond ik echt belachelijk!

Veel te grote verzenddoos

 

2 doosjes in een grote verzenddoos

Ze hadden makkelijk samen in een klein brievenbusdoosje kunnen worden verstuurd. Sterker nog, dit had ook in een luchtkussenenvelop gepast. Dit had dus ook met de post mee kunnen worden verstuurd waardoor ik het wel binnen een dag in huis had gehad. Dat had mij een extra keer 3 trappen op en af gescheeld.

Wat kan er worden gedaan tegen te grote verpakkingen?

Mijn voorbeeld staat niet op zichzelf, het komt veel vaker voor dat er te grote verzenddozen worden gebruikt. Volgens mij moet dit onderwerp aangepakt worden, want er worden vandaag de dag ontzettend veel pakjes verstuurd.

Te grote verzenddozen leveren onnodige verzendkosten en dus ook slechte klantervaring op. Maar daarnaast raakt het een nog groter maatschappelijk probleem en dat is de flink onnodige milieubelasting. En dat is toch echt een actueel maatschappelijk probleem.

Misschien kunnen wij van Verpakgigant.nl samen met de brancheorganisatie en oplossing vinden om meer aandacht te geven aan milieuvriendelijke verpakmaterialen. Ik hoop hier binnenkort meer over te laten horen.

 

 

Leave a reply